Bijna 80% van de inkomsten van Square’s Cash App Q3

Bijna 80% van de inkomsten van Square’s Cash App Q3 was afkomstig van Bitcoin.

Square’s Cash App heeft de inkomsten van Q3 Bitcoin met 1,100% verhoogd nadat meer dan $1,6 miljard Bitcoin werd gekocht door gebruikers.

Cash App, de Bitcoin-vriendelijke mobiele betaalapplicatie van het Amerikaanse financiële dienstverleningsbedrijf Square, heeft gemeld dat Bitcoin (BTC) alle andere inkomstenbronnen heeft ingehaald en bijna 80% van de totale omzet Bitcoin Future in het derde kwartaal heeft gerealiseerd.

In het derde kwartaalrapport van Square, heeft de Bitcoin-afgeleide inkomsten van de Cash App van $1,63 miljard in Bitcoin een enorme stijging van meer dan 1,100% betekend in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

De Bitcoin-inkomsten waren veruit de grootste component van de totale inkomsten van Cash App van $2 miljard, met alle andere inkomstenstromen van in totaal $453 miljoen, oftewel 22% van het totaal.

Cash App functioneert als een makelaar voor Bitcoin-aankopen, koopt het namens de gebruiker en voegt een kleine vergoeding toe

Het rapport merkt op dat een deel van de toegenomen verkoop van Bitcoin te danken is aan de Auto-Invest tool van de app, die in mei van dit jaar werd gelanceerd en die gebruikers in staat stelt om dagelijks of wekelijks terugkerende aankopen van aandelen of BTC te doen.

De omzet van Bitcoin produceerde $32 miljoen aan brutowinst voor het derde kwartaal, een stijging van 15 keer ten opzichte van de winst van het voorgaande jaar van $2,1 miljoen in dezelfde periode.

De totale omzet van Square in het derde kwartaal was meer dan $3 miljard, een stijging van 140% ten opzichte van 2019 – waarvan Bitcoin meer dan 50% uitmaakte. De totale Bitcoin-inkomsten voor heel 2019 waren $338 miljoen met een brutowinst van $5 miljoen.

Uren nadat het rapport werd uitgebracht, steeg de aandelenkoers van Square met 6% tijdens de after-hours trading om te zitten op $184, waarbij het vorige record van $190 eerder deze maand werd afgewend. Tegelijkertijd steeg Bitcoin met een vergelijkbaar bedrag om een tweejarige high van $15.880 te bereiken.

In het rapport noteerde Square ook haar $50 miljoen Bitcoin (4.709 BTC) investering als een treasury asset, die nu $74,8 miljoen waard is. De aankoop van het bedrijf was gebaseerd op de overtuiging dat “cryptocurrencies een instrument van economische empowerment zijn en zich aanpassen aan het doel van het bedrijf,” toevoegend:

“We verwachten deze investering voor de lange termijn te behouden.”

Ondanks Square’s grote investering, staat het bedrijf op de zevende plaats als het gaat om de Bitcoin-holdings van het bedrijf.