Bitcoin, Ether Slump; Banker kan nu backa stablecoins

Få Forbes bästa krypto- och blockchain-berättelser till din inkorg varje vecka för de senaste nyheterna om bitcoin, andra stora kryptovalutor och blockchain-antagande av företag.

En visuell representation av den digitala kryptovalutan, Bitcoin
CRYPTO-MARKNADER
Bitcoin sjönk med aktiemarknaden måndag och föll mer än 5%, efter att gruvarbetare började sälja till en högre kurs på söndag. Ether svalnade också, och den genomsnittliga DeFi-token har sjunkit 30% till 40% under de senaste veckorna.

Bitcoin visade mer styrka senare i veckan med 4% vinster torsdag. Guy Hirsch, en chef Bitcoin Era på kryptohandelsföretaget eToro, förväntar sig osäkerhet om det kommande amerikanska valet och ökade politiska spänningar är en välsignelse för bitcoin.

kryptobitcoins pristabell
KÄLLA: MESSARI. PRISER FRÅN 16:00 DEN 25 SEPTEMBER 2020.
Rekommenderat för dig

Om Bitcoin kraschar under 10 000 dollar är det över – här är varför

Bitcoin är stärkt för nästan 1 miljard dollar chock den här veckan
Bitcoin är avstängd för en massiv vecka
DIGITAL DOLLAR-FRAMGÅNG
Kontoret för valutaövervakaren utfärdade ytterligare ett brev som öppnade dörren för fler banker att tillgodose kryptoindustrin. Det tillåter nu amerikanska finansinstitut att hålla insättningar som reserver för stabila mynt som är knutna till amerikanska dollar. Under fungerande kontrollör Brian Brooks, en före detta Coinbase-chef, uttryckte OCC först mer lätthet mot krypto med ett brev som tillåter kryptovalutaförvaringstjänster i juli.

BEFORDRAD

VISA V + 0,9% CRYPTO-PLANER
Två Visa-chefer gjorde det klart i en exklusiv intervju att digitala tillgångar och blockchain-teknik kommer att vara viktiga delar av kreditjättens framtid. Chef för fintech Terry Angelos och chef för krypto Cuy Sheffield täckte Visas partnerskap med Coinbase, dess tillbakadragande från Facebooks Libra Association, dess senaste blogginlägg om dess strategi för digital valuta och mycket mer.

DEFI-KONKURRENS
Spridningen av DeFi-tillgångar har skapat nya möjligheter såväl som nya problem på Ethereum blockchain. För att starta någon aktivitet i blockchain måste användarna betala en avgift för aktivitetsenheten, kallad gas, och dessa avgifter har stigit med en faktor på mer än 20 i år då aktiviteten har ökat. Inflationen bryter redan existerande affärer som inte är DeFi-modeller och har prissatt experiment, säger kritiker.

Men DeFi verkar vara här för att stanna, och kryptobörsen OKCoin listade ytterligare tre tokens den här veckan, en del av sitt tillkännagivande tidigare i månaden att det skulle undersöka upp till 18 nya tillgångar. Bitcoin börjar till och med komma in i galen, med vissa investerare som omvandlar det till tokeniserat bitcoin för att komma åt DeFi-marknaderna.

HUR NORGE ÄGER BITCOIN
Med företagsintelligensföretaget MicroStrategy MSTR har 0,0% köpt nästan 40000 bitcoins sedan början av augusti, vilket innebär att de högt profilerade aktieägarna har fått en viss indirekt exponering för kryptovalutan. Den norska statliga pensionsfonden, som äger 1,5% av MicroStrategy, äger faktiskt ungefär 577 bitcoins, och Vanguard och BlackRock BLK + 2,4% har också andelar i MicroStrategy.

INFLATIONSIMPLIKATIONER

Både Fed och Europeiska centralbanken tävlar nu för att försöka generera mer inflation och återuppliva konsumentutgifterna mitt i den nuvarande ekonomiska nedgången, en dynamik som kan ge långsiktigt stöd till kryptovalutor. Även för riskavvikande institut som försöker säkra sina portföljer kan en 1% -allokering få en betydande inverkan.

Den framväxande statsskuldkrisen börjar också påskyndas, med mer än 100 länder som betalar 130 miljarder dollar i ränta i år. Covid-19 har drivit ekonomier till gränsen över hela världen och erbjuder en potentiell ny anledning till mer utbredda kryptovaluteadoptioner.

NÅGON ANNANSTANS
EU tillkännager sin första plan någonsin att reglera kryptovalutor [CNBC]

Winklevoss Twins Crypto Exchange växer ut till Storbritannien [Bloomberg]

Valutakallkriget: Fyra scenarier [CoinDesk]
Coronavirus-Erkrankung (COVID‑19)
Aktuelle Informationen erhalten