Raportti: Kullan louhiminen on paljon halvempaa kuin BTC:n louhiminen

Uuden raportin mukaan kullan louhinta on paljon halvempaa kuin bitcoinin louhinta.

Kullan louhinta on taloudellisempaa

Viime kuukausien aikana, kun bitcoinin hinta on noussut räjähdysmäisesti (tällä hetkellä sillä käydään kauppaa reilusti yli 58 000 dollarin kappalehinnalla), useat ympäristönsuojelijat ja kryptobasherit ovat ryhtyneet väittämään, että kryptovaluutan ja Bitcoin Revolution taustalla oleva kaivosprosessi on vaarallinen planeetalle. He ovat vakuuttuneita siitä, että uusien kolikoiden jatkuva louhinta jättää vakavia vaikutuksia maailmaan – vaikutuksia, joita ei mahdollisesti voida tulevaisuudessa kääntää.

Tässä uudessa raportissa kerrotaan yksityiskohtaisesti sekä bitcoinin että kullan louhinnan taustatilanteesta, ja jälkimmäinen on huomattavasti edullisempi, koska louhinta ei vaadi tietokoneita. Tällä hetkellä yhden unssin kullan louhiminen maksaa noin 973 dollaria. Sen sijaan BTC:n louhiminen tietokoneella maksaa yli 4000 dollaria kappaleelta.

Lisäksi on arvioitu, että noin kaksi kolmasosaa maailman kultavarannoista on jo louhittu, kun taas BTC:tä on louhittava vielä reilusti yli kaksi miljoonaa yksikköä, ennen kuin koko varallisuuserä on liikkeellä vuonna 2140. Ympäristöaktivistit uskovatkin, että bitcoinin jättämä hiilijalanjälki on paljon vaarallisempi.

Viime vuosina on julkaistu useita muita raportteja, joissa väitetään, että bitcoinin louhinta jättää yhtä suuren hiilijalanjäljen kuin Las Vegasin kaupunki Nevadassa. Olemme myös kuulleet, että bitcoinin louhinta vaatii enemmän energiaa kuin muun muassa Islannin ja Argentiinan maat.

Toinen suuri argumentti, joka toimii bitcoinin louhinnan lisäämistä vastaan, liittyy siihen, että fiat-valuutat eivät ole katoamassa lähiaikoina. Bitcoin – kuten monet maailman johtavat kryptomuodot – on syntymästään lähtien suunniteltu syrjäyttämään fiat-valuutat ja luottokortit. BTC suunniteltiin maksuvaluutaksi, jota ihmiset voisivat käyttää tavaroiden ja palveluiden hankkimiseen.

Tämä ei kuitenkaan ole toteutunut, koska omaisuuserä on yksi nykyisin saatavilla olevista epävakaimmista. Vaikka valuutta on edistynyt jonkin verran viime kuukausina – sen hyväksyvät nyt kauppiaat, kuten PayPal ja Tesla – sillä on vielä pitkä matka edessään, ennen kuin tämä unelma toteutuu.

Käteinen ei ole menossa minnekään

Deutsche Bankin analyytikot sanovat nyt, että BTC ei tule koskaan korvaamaan käteistä – ainakaan lähitulevaisuudessa. He sanovat:

Uskomme, että käteinen ei todennäköisesti katoa lähiaikoina. Itse asiassa liikkeessä olevan käteisen määrä on kasvanut voimakkaasti, ja viime aikoina COVID-19-pandemia on aiheuttanut käteisen kysynnän huiman nousun… Kuluttajien keskuudessa käteinen on edelleen kuningas. Ihmiset pitävät käteistä “arvon säilyttäjänä”. Oma tutkimuksemme, johon osallistui 3 600 henkilöä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa, Saksassa, Ranskassa ja Italiassa, osoittaa, että kolmannes amerikkalaisista ja eurooppalaisista pitää käteistä suosikkimaksuvälineenä.