Tether gelanceerd op Solana blokketen

In een recente aankondiging vandaag wordt de veelgebruikte stablecoin tether (USDt) gelanceerd op Solana, een hogesnelheids blokketennetwerk. Dit zou de eerste keer zijn dat er een stablecoin met Solana wordt geïntegreerd en deze stap zal het nu mogelijk maken dat de houders van de tethers hun USDt stablecoins met een snelheid van meer dan 50.000 transacties per seconde op het Solana-netwerk kunnen omwisselen, zo staat vermeld in de release.

Naast de hogesnelheidstoepassingen zei het Solana team in een blog dat de integratie in hun netwerk ook de bouw van goedkope gedecentraliseerde financiële toepassingen (DeFi) zou vergemakkelijken.

Momenteel zou Tether (USDt), dat ook Algorand, Ethereum, EOS, Liquid Network, Omni, Tron en Bitcoin Up Cash’s Standard Ledger Protocol ondersteunt, een marktplafond hebben ter waarde van $14 miljard met handelsvolume.

Chief Technical Officer van Tether, Paolo Ardoino, zei in een verklaring:

Onze integratie met Solana dient een groeiend ecosysteem van projecten die nu ontwikkeld en gelanceerd worden op Solana, waarbij Serum een opmerkelijk voorbeeld is.

Project Serum (SRM), is een gedecentraliseerde derivatenbeurs met een vertrouwenloze ketenoverschrijdende handel die op Solana is gebouwd. Bovendien werd in de release vermeld dat het blokketennetwerk binnenkort zal worden ondersteund door FTX en Alameda Research, Torus, een naadloos sleutelbeheersysteem, en Chainlink, een gedecentraliseerd orakelnetwerk, die alle aangekondigde integraties met het Solana-netwerk hebben.